Behandelingen

Wanneer je een (acute) pijnklacht hebt tijdens openingstijden, dan kun je bellen met ons telefoonnummer: 024-3556001. Als je voor 10 uur belt, kun je nagenoeg altijd diezelfde dag nog terecht.

Preventie assistente

Een gezonde mond en een mooi gebit begint bij preventie. Je kent vast het gezegde ‘voorkomen is beter dan genezen’. Dat geldt ook voor je gebit. Het is belangrijk om op de juiste manier te poetsen, flossen, stokeren of ragen en om regelmatige je gebit te laten controleren en waar nodig te laten schoonmaken. Bij Tandarts Wouter wordt er hiervoor nauw samen gewerkt met de preventie assistente. De preventie assistente is bij tandarts Wouter ook van essentieel belang.

De handelingen van een preventie assistente zijn heel breed zoals:

  • het afnemen van vragen ter controle van de anamnese (vragenlijst medicijngebruik/gezondheid).
  • Het uitvoeren van een plak (plaque) kleurtest.
  • Het in kaart brengen van de conditie van het tandvlees.
  • Verwijderen van tandsteen en plak (plaque) boven het tandvlees.
  • Polijsten van tanden en kiezen.
  • Het aanbrengen van fluoride en het sealen van tanden en kiezen.
  • Uitleg welke manier van poetsen het beste geschikt is voor jouw tanden en kiezen en daar waar nodig voorlichting en uitleg over andere hulpmiddelen die je helpen dat je tanden en kiezen gezond en sterk blijven, denk aan tandenstokers, floss, ragers en mondspoelmiddelen.

Ook voor de kinderen is het prettig op jonge leeftijd voor instructie en preventie naar de preventie assistente te gaan. Als je op jonge leeftijd meteen de goede manier van tandenpoetsen aangeleerd krijgt, heb je daar de rest van je leven plezier van. Gezonde tanden begint met een goed voorbeeld van de ouders. Daarom is het belangrijk om je kind al zo vroeg mogelijk vertrouwd te maken met het poetsen van de tanden en mee te gaan naar de tandarts. Mocht de tandarts het nodig vinden, komt er een (extra) afspraak bij de preventie assistente. De preventie assistente kan met een plak (plaque) kleurtest laten zien waar het nog vies is in de mond en daarna met uitleg en voorbeelden laten zien hoe er het beste gepoetst kan worden. Op die manier motiveren wij kinderen om zelf beter te poetsen op die plekken en zo hun gebit schoon te houden.

tag

Meer informatie over

De praktijk

Lees hier meer over de praktijk en ons team.

Tarieven

Lees hier meer over tarieven & betaling.

Contact

Klik de onderstaande knop om in contact te komen met Tandarts Wouter.

Schrijf je in als patiënt van Tandarts Wouter

Klik de onderstaande knop om in contact
te komen met Tandarts Wouter

Inschrijven als patiënt